Confidenţialitate

AFAN cere ca FRF şi LPF să fie obligate să asigure asistenţa medicală de urgenţă la meciuri, nu cluburile

Președintele sindicatului jucătorilor de fotbal din România, Emilian Hulubei, a spus într-o declarație pentru news.ro că în următoarea ședință a Comitetului Executiv al FRF va cere modificarea regulamentului, astfel încît obligația privind asigurarea asistenței medicale de urgență la meciuri să treacă din sarcina cluburilor în cea a federației și Ligii Profesioniste de Fotbal.

“Vrem de asemenea să fie reglementate clar dotările pe care trebuie să le aibă ambulanțele de la meciuri, astfel ca la începutul jocului observatorul să întocmească un proces verbal tip”, a mai spus Hulubei.

AFAN (Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România) a prezentat și un sondaj potrivit căruia peste 30 la sută dintre jucătorii din Liga Întâi sunt foarte mulțumiți de suportul medical asigurat de cluburi și doar 8.47 la sută sunt nemulțumiți.

Precizările AFAN vin după ce săptămîna trecută mijlocașul camerunez al echipei Dinamo, Patrick Ekeng, a murit la 26 de ani în urma unui șoc cardiogen, după ce s-a prăbușit pe teren în timpul meciului cu FC Viitorul.