Confidenţialitate

Afaceristul Viorel Cataramă, cercetat penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor | VIDEO

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni au deschis un dosar penal pe numele afaceristului Viorel Cataramă, după ce acesta a mers într-o localitate din Ialomița, unde sunt 70 de cazuri de COVID-19, pentru a se infecta cu noul coronavirus, după propriile declarații.

Potrivit Mediafax, ancheta vizează infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 din Codul Penal.

Procurorii susțin că Viorel Cataramă a mers în comuna Bărbuleşti, la data 7 mai, unde s-a îmbrăţişat cu un bărbat, confirmat cu COVID-19.

După respectiva deplasare, preşedintele Partidului Dreapta Liberală, în vârstă de 65 de ani, a anunțat că așteaptă rezultatele testului pentru coronavirus.

Fără a avea la acest moment vreun simptom specific coronavirusului, Viorel Cataramă spune că nu există motiv pentru deschiderea unui dosar penal pe numele său și crede că nu a încălcat legea prin gestul său.

„Nu este niciun motiv pentru deschiderea unui dosar penal. Nu am încălcat nicio lege şi am făcut acest lucru pentru a demonstra că măsurile luate de autorităţi sunt incorecte. (…) Gestul meu este gestul unui patriot care este dispus să-şi dea viaţa pentru ţara lui”, a spus acesta.