Confidenţialitate

Afaceristul Ioan Niculae, dat în urmărire: Sunt în Italia, la o clinică, internat

Condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul “Interagro”, omul de afaceri Ioan Niculae nu a fost găsit acasă, joi seară, pentru punerea în aplicare a mandatului de încarcerare.

În aceste condiții, poliţiştii l-au dat în urmărire.

Fotografia acestuia apare pe site-ul Poliţiei Române, la secţiunea ”Persoane urmărite”.

În vârstă de 66 ani, Ioan Niculae a fost găsit vinovat de instigare la evaziune fiscală, instigare la spălarea banilor şi cumpărare de influenţă.

Sentința Curții de Apel București este definitivă.

“Sunt în Italia, la o clinică, internat. Trebuia să ies, probabil, duminică. După primirea veştii din România că am fost condamnat, mi-am făcut externarea şi încep să mă pregătesc să vin în ţară. Mâine. sunt în ţară”, a declarat afaceristul, joi seara, într-o intervenție la Antena3.

Ioan Niculae este, între altele, finanțator al clubului de fotbal Astra Giurgiu.

Procurorii ceruseră 12 ani de închisoare, pedepasă maximă, întrucât Ioan Niculae este recidivist pentru că a mai făcut închisoare pentru corupție.

În acelaşi dosar ”Interagro”, soția acestuia a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani.

Gheorghe Bunea Stancu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila şi fost preşedinte al PSD Brăila, a fost achitat pentru acuzația de trafic de influenţă.