Confidenţialitate

Afaceriști din industria jocurilor de noroc, acuzați că au încercat să își elimine „concurența”. Percheziții în mai multe orașe

Zeci de persoane cu afaceri în industria jocurilor de noroc sunt acuzate de procurori că au încercat să își elimine „concurența” de pe piața. Membrii rețelei sunt acuzați de șantaj, sechestrare și lovire.

Percheziții de amploare au avut loc în această dimineața în mai multe orașe.

Procurorii DIICOT au descins la mai multe adrese din București, Prahova, Brașov, Iași, Suceava, Botoșani, Tulcea, Constanța, Cluj, Timiș, Vrancea, Buzău, Bihor, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacău, Mureș și Sălaj.

„Se pun în aplicare 123 de mandate de percheziție domiciliară. La sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală vor fi conduse, în vederea audierii, 40 de persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale”, conform unui comunicat de presă.

Printre adresele vizate se numără și vila din Iași a interlopului Adrian Corduneanu, aflat în prezent în spatele gratiilor, condamnat fiind într-un dosar de cămătărie, scrie publicația locală BZI.

Membrii rețelei sunt acuzați că, începând cu anul 2018, au încercat să își elimine, prin diferite metode, concurența.

Potrivit procurorilor, aceștia ar fi șantajat alți proprietari de cazinouri și de jocuri de noroc. Mai mult, sunt bănuiți de sechestrare de persoane, lovire și distrugere.

„De asemenea, prin folosirea unor metode similare și întrebuințarea de acte de violență, aceștia ar fi împiedicat anumiți clienți, care realizau câștiguri însemnate, să intre în posesia acestora”, mai precizează Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti.