Confidenţialitate

Aderarea României la spațiul Schengen se decide la Forumul Salzburg | AUDIO

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu va merge în Slovenia, la Forumul Salzburg, unde va discuta cu omologul său austriac despre aderarea României la spațiul Schengen. Austria e gata să accepte România cu aeroporturile în spațiul de liberă circulație, însă pune anumite condiții.

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu se va întâlni mâine, în Slovenia, cu omologul său austriac, Gerhard Karner. Într-o intervenție la Digi 24, Cătălin Predoiu a amintit că nu avem deocamdată un document oficial, o poziție oficială din partea Austriei, ci doar o declarație de presă privind acceptul Austriei în ceea ce privește intrarea României în Schengen cu granițele aeriene.

Cătălin Predoiu speră ca în urma negocierilor din Slovenia să avem o veste bună în privința Schengen până la sfârșitul anului.

Negocierile au loc pe mai multe planuri, a precizat ministrul Predoiu. În afara dialogului cu Austria, vor fi discuții multilaterale cu Bulgaria Comisia Europeană și toate celelalte state membre ale Uniunii Europene.

Presa din Austria scrie că sunt anumite condiții impuse României: printre acestea întărirea controalelor la granițe și acceptarea solicitărilor de azil de la migranți din Austria, în special sirieni și afgani.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Foto: Shutterstock