Confidenţialitate

Adriean Videanu şi omul de afaceri Ioan Niculae, achitați în dosarul delapidarii Romgaz. Decizia nu este definitivă | AUDIO

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu şi omul de afaceri Ioan Niculae au fost achitaţi în dosarul delapidarii Romgaz. Decizia pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție nu este definitivă. Procesul a început acum doi ani, iar judecătorii au exclus din rândul probelor convorbirile telefonice interceptate şi înregistrate în baza mandatelor pe Legea privind Securitatea Naţională.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Procesul a început în iulie 2020, când magistraţii au admis contestaţia DIICOT şi au anulat o decizie luată anterior de un judecător de cameră preliminară, prin care dosarul era retrimis la procurori pentru refacerea rechizitoriului.

Procurorii susţineau că, la începutul anului 2005, patronul Interagro Ioan Niculae, ar fi iniţiat un grup infracţional organizat împreună cu alte nouă persoane din Romgaz și Ministerul Economiei, urmarind obţinerea de gaze naturale din producția internă la preţuri de 4 ori mai mici decât cele din import, prin discounturi comerciale la care Interagro nu avea dreptul.

Ioan Niculae ar fi intervenit și la nivelul Ministerului Economiei – condus la acea dată de Adriean Videanu – pentru a emite acte normative şi memorandumuri menite sa creeze o aparenţă de legalitate.

Potrivit DIICOT, prejudiciul adus Romgaz se ridică la aproape 283 de milioane de lei.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Sibiu: O femeie a fost lovită de o mașină în timp ce traversa pe trecerea de pietoni