Confidenţialitate

Adriean Videanu, audiat la DIICOT în dosarul Romgaz-Interagro

Adriean Videanu este audiat de procurorii DIICOT în dosarul Romgaz-Interagro. Fostul ministru al Economiei este urmărit penal, alături de patronul Interagro Ioan Niculae, pentru mai multe fapte, între care, abuz în serviciu și complicitate la delapidare.

În acest dosar, procuroriii DIICOT anchetează modul în care Interagro, grupul deținut de omul de afaceri Ioan Niculae, plătea un preț preferențial pentru gazele livrate de compania de stat Romgaz.  Totul s-ar fi întâmplat în perioada 2006-2008, când miniștrii de Economie de la acea vreme, Adriean Videanu şi Varujan Vosganian, au aprobat, semnat și susținut în Guvern șase ordine în acest sens.

Adriean Videanu a declarat, la intrarea în sediul Direcţiei Anti-Mafia, că nu vrea să facă niciun comentariu, pentru că el crede că justiţia se face în faţa procurorului şi a instanţei. Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că procurorii îi aduc la cunoștință lui Adriean Videanu punerea în mișcare a acțiunii penale în dosarul Romgaz – Interagro. În cazul său, DIICOT a obținut aviz pentru începerea urmăririi penale de la președintele României pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare.

În acest dosar, omul de afaceri Ioan Niculae este urmărit penal pentru instigare la abuz în serviciu, sustragere de sub sechestru şi spălare de bani. În același caz procurorii au cerut Senatului aviz pentru urmărirea penală a lui Varujan Vosganian, dar senatorii au respins solicitarea.