Confidenţialitate

Adrian Negrescu: Reducerea ratei dobânzii de politică monetară înseamnă credite mai ieftine | AUDIO

BNR a redus rata dobânzii de politică monetară , de la 1,50 la sută  pe an, la 1,25 la sută pe an. O decizie neaşteptată, sunt de părere analiştii, dar o veste bună atât pentru populaţie cât şi pentru guvern.

Reducerea ratei dobânzii de politică monetară înseamnă credite mai ieftine, în încercarea de a relansa consumul, spune  la Europa FM consultantul economic Adrian Negrescu.

”Efectul firesc este că firmele și populația se vor împrumuta mai ieftin, de acum încolo, în condițiile scăderii dobânzii cheie. Băncile comerciale vor practica dobânzi mai reduse, iar asta înseamnă că firmele vor fi stimulate să investească mai mult în economie, înr-un an 2021, în care ne așteptăm la revenirea economică. Pentru populație, asta înseamnă că va avea acces la credite mai ieftine, în așa fel încât motorul relansării economice, consumul, să își revină”, a declarat consultantul economic Adrian Negrescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Rămâne de văzut, însă, dacă piaţa va reacţiona pe măsura aşteptărilor, spune analistul economic Adrian Negrescu. El spune că şi guvernul ar putea beneficia în urma deciziei BNR.

”Pentru Guvernul României este un semnal pozitiv, care arată că Banca Națională dă undă verde politicilor naționale. Guvernul se va putea împrumuta, de asemenea, mai ieftin, pentru a acoperi găurile din buget, într-un an 2021, în care deficitul bugetar va fi destul de ridicată, undeva la nivelul de 7%, aproape 70-80 de miliarde de lei”, spune consultantul economic Adrian Negrescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.