Adrian Mutu și-a încheiat cariera de fotbalist

Fostul atacant al echipei naționale, în vârstă de 37 de ani, a ales să facă anunțul oficial printr-o scrisoare deschisă către clubul la care a avut cea mai bună perioadă a carierei – AC Fiorentina, publicată în cotidianul “Corriere dello Sport”.

“Dupa mulți ani pe terenurile de fotbal și pentru mine a venit momentul să mă opresc. Am trăit un vis frumos, care a fost posibil datorită multor echipe, de la FC Argeș la Dinamo, de la Inter, Verona și Parma, de la Chelsea la Juventus, de la Cesena la Ajaccio, trecând apoi la Petrolul, Pune City și Târgu Mureș. Vreau să le mulțumesc însă în mod special Fiorentinei și naționalei țării mele, România, datorită cărora am avut un loc în paradisul fotbaliștilor”, a scris Adrian Mutu în mesajul de adio.

“Briliantul” recunoaște că nu are un palmares bogat, că a comis multe erori pentru care a plătit, și spune că a câștigat totuși ceea ce a visat: dragostea suporterilor, care nu are preț.

Adrian Mutu a jucat în total 552 de meciuri la echipele de club și are 77 de selecții în selecționata “tricoloră”, pentru care a marcat 35 de goluri, egalându-l pe Gică Hagi. A participat la două Campionate Europene în 2000 și 2008 și a fost de 4 ori cel mai bun fotbalist al României. Are un titlu de campion cu Dinamo și alte două în Italia cu Juventus, care s-au anulat însă din cauza scandalului “Calciopoli”.

Cea mai mare realizare a carierei lui Adi Mutu sunt însă cele 133 de goluri marcate într-una dintre cele mai puternice competiții din lume: Serie A.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS