Confidenţialitate

Adrian Criţ, noul director al STB

Primarul general al Capitalei a anunţat, luni, că Adrian Criţ este noul director al Societăţii de Transport Bucureşti.

Noul Consiliul de administraţie al STB şi-a început activitatea.

“Începând de azi este în funcţie noul Consiliu de Administraţie şi noul director al STB, o să începem săptămâna asta negocierea între Primărie, ADI şi STB pentru contractul de delegare pe 10 ani, sper, şi în acest contract de delegare vreau să introducem şi sancţiuni şi bonificaţii pentru respectarea acestui orar (al mijloacelor de transport în comun – n.r.). Deci bucureştenii au fost mult timp văduviţi de un transport public curat şi eficient, vreau ca nivelul de satisfacţie faţă de acest serviciu să crească şi, în momentul în care nivelul de satisfacţie va creşte, în mod transparent cu bucureştenii vom putea discuta de modificări de tarife. Asta e viziunea mea în momentul ăsta (…) Noul director al STB este domnul Criţ, Adrian Criţ”, a declarat Nicuşor Dan.

Edilul general a estimat că Bucureştiul ar putea avea parte de noi tramvaie în vara anului viitor. În opinia sa, în cazul în care “fosta administraţie nu s-ar fi încăpăţânat să dea în mod nelegal contractul firmei din Turcia”, bucureştenii ar fi putut beneficia deja de noile mijloace de transport în comun.

“[În ceea ce privește] achiziţia de tramvaie, am făcut nişte paşi înainte, aici avem banii, avem fondurile europene, avem contract semnat pe fondurile europene, avem contract de cofinanţare semnat cu BCR. Problema este că, din vina fostei administraţii, contractul nu s-a semnat în 2019, când ar fi trebuit, s-a atribuit acelei firme turceşti, ştiţi bine toată povestea, a fost un litigiu la CNSC, după aceea la Curtea de Apel Bucureşti, administraţia a pierdut timpul şi preţurile au sărit. Au fost două clarificări pe care Astra Arad le-a solicitat ANAP-ului pentru posibilitatea de modificare a contractului de achiziţie. Suntem în curs cu o a treia clarificare şi, în măsura în care ANAP-ul ne dă undă verde, sunt destul de optimist că vom putea semna contractul cu Astra. Dacă fosta administraţie nu s-ar fi încăpăţânat să dea în mod nelegal contractul firmei din Turcia, în momentul ăsta am fi avut tramvaie noi în Bucureşti, care ar fi început să circule. Aşa probabil că o să le avem în vara anului viitor”, a susţinut Nicuşor Dan.

Subvenţia propusă în acest an pentru transportul în comun este de 800 de milioane de lei, iar pentru termie de 950 de milioane de lei.