Confidenţialitate

Administrația Trump anulează programul pentru o alimentație sănătoasă în școli

Încă o măsură controversată a Administrației Trump: Casa Albă a anulat programul pentru o alimentație sănătoasă în școli, inițiat de fosta Primă Doamnă a Statelor Unite.

Adeptă a unui stil de viață sănătos, Michelle Obama a militat pentru introducerea unor mese mai sănătoase în cantinele școlare, cu mai puține grăsimi, sare și zahăr. Potrivit unei legi adoptate în 2012, școlile americane erau obligate să adopte cele mai bune standarde nutriționale pentru a beneficia de subvenții guvernamentale. Inițiativa, considerată crucială în lupta împotriva obezității infantile, impunea restricții în ceea ce privește cantitatea de sare și zahăr și recomanda creșterea cantității de cereale integrale în mesele școlare.

Însă, Departamentul pentru Agricultură al Administrației Trump a ajuns la concluzia că aceste exigențe nutriționale au costat Statele Unite și districtele școlare peste un miliard de dolari în ultimii cinci ani. Mai mult, se zice că noua reformă le va oferi școlilor americane ”o mai mare suplețe” și îi va face pe copii să nu mai arunce alimentele mai puțin apetisante servite în cadrul programului de sănătate publică.

Potrivit statisticilor, unul din șase americani cu vârsta cuprinsă între 2 și 19 ani este supraponderal sau obez.