Administrația orașului Panciu a rămas în sarcina secretarului primăriei

Primăria orașului Panciu este la un pas de a intra în blocaj, după ce primarul a fost arestat preventiv într-un dosar cu un prejudiciu adus bugetului local de aproape 400 de mii de euro.

Orașul nu are un viceprimar, iar activitatea primăriei va fi coordonată de secretar. Doar că acesta este la randul său suspect în același dosar în care primarul a fost arestat.

Ancheta din dosarul în care primarul Iulian Nica a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, a pornit după ce edilul a fost reclamat la parchet de o angajată a societății de salubritate a orașului, aflată în subordinea Consiliului Local.

Prin intermediul acestei societăţi, primarul ar derulat o serie de ilegalităţi care au condus la un prejudiciu estimat deocamdată la aproape 400 de mii de euro.

Decontări fictive de carburant pentru mașini și utilaje nefuncționale sau utilaje predate fără vreun beneficiu pentru primărie unei firme private sunt doar cateva dintre faptele care au făcut ca primarul să fie învinuit de comiterea a șase infracțiuni: delapidare, abuz în serviciu, fals intelectual, instigare la delapidare, instigare la fals intelectual și uz de fals.

Iulian Nica nu ar fi acționat singur, iar calitate de suspect în acest dosar au încă șapte persoane, salariați și foşti şefi din instituţiile subordonate Primăriei.

Printre ei se numără fostul administrator al firmei de salubritate, şeful Serviciului de Urbanism din Primărie, dar și secretarul primăriei.

Acesta din urmă a rămas și singurul care să conducă activitatea administrației locale, în condițiile în care orașul nu are viceprimar.

Există riscul ca primăria să intre în blocaj, situație în care tot orașul va avea de suferit.

Totul depinde deocamdată de evoluția anchetei.

Primarul poate contesta măsura arestării preventive.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS