Confidenţialitate

Adio nunților sub ”Poarta Sărutului”

Selfiurile cu turiști cocoțați pe „Masa Tăcerii” sau nunțile sub „Poarta Sărutului” vor fi interzise de autoritățile din Târgu Jiu.

Operele de artă din ansamblul Constantin Brâncuși vor putea fi admirate în continuare de turiști, dar … nu de aproape.

Autoritățile locale vor să monteze senzori care să-i țină pe curioși la distanță și să protejeze monumentele.

În următorii ani, acestea vor fi monitorizate și cercetate cu aparatură de ultimă generație, spune Doru Strâmbulescu, directorul Centrului „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu.

Mii de turiști își fac în fiecare an poze la operele lui Constantin Brâncuși.

 

masa tacerii 2

masa-tacerii-1

Iar la Poarta Sărutului primăria organizează inclusiv cununii civile, mai ales în noaptea de Revelion sau de Ziua Îndrăgostiților.

poarta sarutului 2

casatorii poarta sarutului 1

Sursă foto: www.gorj-domino.com

”Acum se fac cercetări amănunțite la Poartă (Poarta Sărutului) și la Masa Tăcerii, urmând să se facă analizele și cercetările și pe coloană (Coloana Infinitului). Se dorește crearea unei baze științifice amănunțite a tot ceea ce înseamnă materialul și reacția lui în timp. S-a montat stație meteo care analizează factorii de mediu, factorii climatici  – noxe, căldură, îngheț, etc. care vor culege o serie întreagă de date despre modul în care reacționează, în primul rând, piatra și învelitoarea de la Poarta Sărutului. Toate aceste date le oferă cercetătorilor posibilitatea să stabilească ulterior eventualele intervenții asupra monumentelor, pentru înțreținere și conservare și protejare în același timp.” a declarat Doru Strâmbulescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

masa tacerii

poarta sarutului 1