Confidenţialitate

Adidas a încheiat parteneriatul cu Kanye West. „Comentariile lui Ye încalcă valorile companiei noastre”

Adidas a încheiat parteneriatul cu Kanye West, cunoscut acum sub numele de Ye, din cauza comentariilor sale ofensatoare și antisemite. „Adidas nu tolerează antisemitismul și niciun alt tip de discurs bazat pe ură”, a declarat compania în cursul zilei de azi.

„Comentariile și acțiunile recente ale lui Ye au fost inaccetabile, pline de ură și periculoase, iar acestea încalcă valorile companiei care privesc diversitatea și incluziunea, respectul reciproc și corectitudinea”, a mai declarat Adidas, relatează Associated Press.

Măsura luată de Adidas, al cărui director general Kasper Rorsted va demisiona anul viitor, vine după ce Ye a fost suspendat de pe Twitter și Instagram luna aceasta din cauza unor postări antisemite despre care rețelele de socializare au spus că au încălcat politicile lor.

Adidas a declarat marți că a efectuat o „revizuire amănunțită” și că va opri imediat producția liniei sale de produse Yeezy și va opri plățile către Ye și companiile sale. Compania de îmbrăcăminte sportivă a declarat că se așteaptă să încaseze o lovitură de până la 250 de milioane de euro (246 de milioane de dolari) la venitul său net din acest an din cauza acestei măsuri.

Sursa colaj foto: Shutterstock

Citește și: WhatsApp și-a revenit după ce a avut probleme în întreaga lume. Reacția Meta, compania care deține aplicația