Adi Hădean: ”Lucrurile simple sunt mereu mai bune, lucru valabil și pentru pâine”

Apă, făină, sare, drojdie sau maia. Cam asta ar trebui să conțină o pâine. Sigur, pe lângă ele, poți să mai adaugi fructe uscate, semințe, mirodenii. Făina poate fi în multe feluri și curată în același timp.

Lucrurile simple sunt mereu mai bune, lucru valabil și pentru pâine. Aparent simplu e să folosești un premix, dar când premixul conține – și nu inventez, citesc doar de pe eticheta unuia – tărâțe din grâu, gluten din grâu, faină graham, faină albă de grâu, făină din malț de orz, dextroza, plămadă uscată din secară, emulsifiant E472, zahăr caramel, agent de tratare a făinii E300, enzime – pare că lucrurile s-au complicat nițel și că pâinea care iese de aici nu mai seamănă cu ce știam.

Singurul fel în care te poți feri de eventualele primejdii de pe raft e să citești eticheta și să vezi dacă înțelegi din prima și fără ajutorul internetului tot ce scrie pe ea.

Succes!