Confidenţialitate

Aderarea deplină a României și Bulgariei la spațiul Schengen, susținută de candidatul PES la șefia Comisiei Europene, Nicolas Schmit | AUDIO

Candidatul Partidului Socialiştilor Europeni (PES) la șefia Comisiei Europene, Nicolas Schmit, îşi exprimă sprijinul pentru aderarea deplină a Bulgariei şi României la spațiul Schengen. Declarația a fost făcută la Roma, la finalul congresului Socialiştilor Europeni în care a fost desemnat candidatul pentru președinția executivului de la Bruxelles.

Nicolas Schmit este actualul comisar european pentru locuri de muncă și drepturi sociale.

Săptămâna aceasta, Partidul Popular European o va desemna oficial pe Ursula von der Leyen drept candidatul său pentru șefia executivului comunitar, în cadrul unui congres care va avea loc la Bucureşti.

Nicolas Schmit: „Am susţinut întotdeauna Bulgaria şi România”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nicolas Schmit a primit aplauze în picioare din partea familiei socialiste europene, după ce a fost proclamat în unanimitate, prin ridicare de mână, să fie imaginea campaniei electorale europene şi să lupte pentru a răsturna toate sondajele care îi plasează ca a doua forţă în Parlamentul European în legislatura 2024-2029.

Acesta și-a exprimat susținerea pentru aderarea Bulgariei şi României la spațiul Shengen.

„Este timpul ca Bulgaria să adere pe deplin la Schengen. Am susţinut întotdeauna Bulgaria şi România”, a declarat Nicolas Schmit, citat de corespondentul agentiei bulgare de stiri în Italia.

La congresul Partidului Socialiştilor Europeni au participat şefi de stat şi de guvern socialişti, printre care şi premierul Marcel Ciolacu.

Ursula von der Leyen va fi desemnată oficial candidat principal al PPE într-un congres la București

Săptămâna aceasta, Partidul Popular European (PPE) o va desemna oficial pe Ursula von der Leyen drept candidatul său principal în cadrul unui congres la Bucureşti. Aceasta are mari șanse să obtină cel de-al doilea mandat ca președinte al Comisiei Europene, deoarece PPE înclină să obțină cea mai mare pondere de locuri la viitoarele alegeri pentru Parlamentul European.

Europarlamentarul Rareş Bogdan a declarat că la congresul de la București al Partidului Popular European ar putea veni și cancelarul austriac Karl Nehammer, principalul opozant al intrării României în Schengen.

Congresul Partidul Popular European are loc pe 6-7 martie.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, pentru El Pais: Amenințarea cu un atac nuclear, o mare iresponsabilitate pentru o superputere nucleară precum Rusia | AUDIO