Confidenţialitate

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, pentru El Pais: Amenințarea cu un atac nuclear, o mare iresponsabilitate pentru o superputere nucleară precum Rusia | AUDIO

Amenințarea cu un atac nuclear este o mare iresponsabilitate pentru o superputere nucleară precum Rusia – a declarat într-un interviu pentru El Pais secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană. El a adăugat că o astfel de amenințare face parte din arsenalul de intimidare și presiune psihologică al Federației Ruse.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mircea Geoană menționează pentru publicația spaniolă că aude de cel puțin 2 ani amenințări nucleare din partea liderilor ruși. Dar amintește că aceștia au obligația să acționeze cu moderație.

„Este un discurs care se bazează pe logica intimidării psihologice mai mult decât pe intenții reale. Nu vedem nicio amenințare iminentă că Rusia ar folosi aceste arme. Dar aceste declarații sunt în sine foarte periculoase, deoarece erodează încrederea”, a declarat secretarul general adjunct al NATO.

El a fost întrebat dacă nu cumva amenințarea Rusiei vine după ce președintele Franței, Emmanuel Macron, a vorbit despre posibilitatea de a trimite trupe în Ucraina.

Mircea Geoană a spus „Respectăm pe deplin dreptul aliaților noștri de a aduce idei noi. Dar în cadrul NATO nu avem intenții sau planuri de a desfășura trupe în Ucraina”.

Sursa foto: Facebook / Mircea Geoană

Citește și: Jurnalista Emilia Șercan afirmă că va depune mai multe plângeri după ce directorul BN a dezvăluit că aceasta analizează teza de doctorat a lui Mircea Geoană. Reacția ministrului Culturii | AUDIO