Confidenţialitate

Acuzat de luare de mită, Neculai Onțanu a fost reținut pentru 24 de ore

Acuzat de luare de mită, Neculai Onțanu va fi prezentat mâine Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Edilul este la al 4-lea mandat și intenționa să candideze din nou în alegerile locale din acest an.

 

În acelaşi dosar este cercetată pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani şi Loredana Radu, fosta avocată al lui Victor Ponta. Potrivit procurorilor între 2006 – 2007, inculpatul Onțanu a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la beneficiarul unor drepturi litigioase pentru a-i facilita reconstituirea dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp.

În schimb, edilul a primit un teren de 1.500 mp, situat pe strada Barbu Văcărescu, transferat în mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare – cumpărare fictive către suspecta Loredana Radu și o altă persoană, interpuși indicați de edil, arată DNA.

Suprafața de teren respectivă avea o valoare de piață de aproximativ 4.200.000 euro, pe baza sumelor cu care a fost revândut de cei doi intermediari, la scurt timp, după finalizarea tranzacțiilor fictive, explică procurorii.