Confidenţialitate

Actrița Luminița Gheorghiu a încetat din viață

Actriţa Luminiţa Gheorghiu, cunoscută pentru o bogată filmografie care include peliculele “Moromeţii”, “Moartea domnului Lăzărescu”, “4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, a murit la vârsta de 71 de ani.

“A murit una dintre cele mai mari actriţe pe care le-am avut, Luminiţa Gheorghiu. Dumnezeu s-o odihnească!”, a scris, luni, pe Facebook, actorul Andi Vasluianu.

Luminiţa Gheorghiu s-a născut la 1 septembrie 1949, la Bucureşti. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1972, la clasa lui Ion Cojar. La începutul carierei a jucat pe scena Studioului Casandra, a interpretat roluri la Teatrul “Mihai Eminescu” din Botoşani şi Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ.

În 1987 a jucat în filmul “Moromeţii”, în regia lui Stere Gulea, iar în ultimii 20 de ani a fost protagonista unor pelicule celebre, multe dintre ele premiate, precum “Marfa şi banii”, “Moartea domnului Lăzărescu”, ambele regizate de Cristi Puiu, “A fost sau n-a fost?” în regia lui Corneliu Porumboiu, “4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” de Cristi Mungiu, “Nunta mută” a lui Horaţiu Mălăele, “Poziţia copilului” în regia lui Călin Netzer.

Foto: Facebook/Andi Vasluianu