Confidenţialitate

Actrița Draga Olteanu Matei, la aniversare | VIDEO

Îndrăgiță actriță de comedie, Draga Olteanu Matei s-a născut la 24 octombrie 1933, la București.

De-a lungul carierei întinse de parcursul a 5 decenii, artista a interpretat zeci de roluri memorabile în film, teatru şi televiziune, între care “Cucoana Chiriţa” (regia – Mircea Drăgan, 1986), “Ilustrate cu flori de câmp” (regia – Andrei Blaier, 1974), “Nea Mărin Miliardar” (regia – Sergiu Nicolaescu, 1979) sau “Buletin de Bucureşti” (regia – Virgil Calotescu, 1982).

Draga Olteanu Matei a debutat în film cu un rol în lungmetrajul “Blanca” (1955), regizat de Mihai Iacob şi Constantin Neagu, în distribuţia căruia se regăseau, printre alţii, Amza Pellea şi Silvia Popovici. Alături de aceştia doi, dar şi de actori precum Marin Moraru, Gheorghe Dinică, Ştefan Iordache, Victor Rebengiuc sau Tamara Buciuceanu-Botez, Draga Olteanu Matei este una dintre cele mai importante personalităţi ale generaţiei sale de actori.

În 2003, a fost declarată cea mai iubită actriță la o gală organizată de TVR și PTWB (Prime Time World Broadcast).

Agerpres amintește că, după pensionarea de la Teatrul Naţional din Bucureşti, în 2007, Draga Olteanu Matei s-a retras la Piatra Neamţ, unde şi-a înfiinţat propria companie – “Teatrul Vostru” – primul teatru particular din România cu actori neprofesionişti, însă acesta şi-a întrerupt activitatea din cauza stării de sănătate a actriţei.

În 2010, întreaga sa carieră i-a fost răsplătită cu un trofeu Gopo.