Actriţa Daryl Hannah a fost arestată

Actriţa Daryl Hannah a fost arestată joi, în statul Texas, unde a participat la un protest ecologist.

Daryl Hannah a fost arestată după ce a refuzat să se mute din faţa unui excavator care curăţa un teren pe care urmează să fie amplasată o conductă de petrol (proiectul Keystone XL).

Alături de actriţă s-a aflat proprietara terenului, Eleanor Fairchild, în vârstă de 78 de ani, care a fost expropriată din cauza acestui proiect.

Potrivit biroului şerifului din acea regiune, Daryl Hannah a fost reţinută şi acuzată de încălcarea unei proprietăţi private şi de împotrivire la arestare.

Daryl Hannah a mai fost arestată şi în iunie 2009, de poliţia din statul american West Virginia, în timp ce participa la un protest organizat faţă de exploatările miniere în aer liber din localitatea Naoma.

În urmă cu 6 ani, Daryl Hannah a fost arestată împreună cu alte 16 persoane pentru că protesta faţă de posibilitatea transformării South Central Urban Garden din Los Angeles în depozit.

Actriţa americană şi alţi 25 de imigranţi şi suporteri ecologişti militau pentru a salva de la distrugere parcul, care se întinde pe o suprafaţă de 5,6 hectare. Parcul din Los Angeles este întreţinut de 350 de fermieri, mulţi dintre ei imigranţi, care cultivă aici legume şi fructe, încă din anul 1992.