Actorul Roger Moore ar fi împlinit azi 90 de ani

Roger Moore, unul dintre actorii emblematici ai ultimelor decade, s-a stins din viață cu doar câteva luni înainte să împlinească 90 de ani.

Născut pe 14 octombrie 1927, în Stockwell, Londra, Roger Moore a fost mutat din școală în școală din cauza evacuărilor provocate de Al Doilea Război Mondial. A ajuns să lucreze în lumea filmului la sfârșitul anilor ’40, după ce făcuse figurație în câteva producții una dintre ele fiind „Caesar and Cleopatra”, cu Vivien Leigh (1945). S-a afirmat în televiziune în anii ’50, în show-urile ”Ivanhoe” (1958-1959) și ”The Alaskans” (1959-1960). În 1962, a dat lovitura datorită rolului din ”Sfântul”, serialul care l-a transformat într-un superstar recunoscut pe toate continentele, mai puțin pe cel american. Dar asta avea să se schimbe la câțiva ani distanță.

I s-a oferit rolul lui James Bond și, odată ce publicul s-a obișnuit cu diferențele de stil dintre el și Sean Connery, a fost filmată o întreagă serie. ”Live and Let Die” (1973), primul său film ca James Bond, a avut mai mult succes decât ”Diamonds Are Forever” (1971), ultimul film în care eroul era interpretat de Connery.

În ciuda popularității sale și a numeroaselor roluri în filme de succes, abia pe 11 octombrie 2007 Roger Moore a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame ”pentru munca sa în televiziune și film”.

Roger Moore s-a stins din viață pe 23 mai 2017, în Elveția.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS