Confidenţialitate

Actorul Roger Moore a murit la vârsta de 89 de ani

Actorul Roger Moore, cel care l-a interpretat pe James Bond, a murit la vârsta de 89 de ani. Starul britanic s-a stins în Elveția, după ”o scurtă, dar curajoasă” luptă cu cancerul.

Familia lui Roger Moore a confirmat decesul artistului prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.

Îţi mulţumim, bunicule, pentru faptul că ai rămas tu însuţi, pentru faptul că ai fost atât de special pentru atât de mulţi oameni”, au adăugat copii starului britanic.

Roger Moore va fi înmormântat în cadrul unei ceremonii funerare private, la Monaco.

Cel mai elegant Bond

Roger Moore l-a intrerpretat pentru prima dată pe James Bond în Live and Let Die, al optulea film din această serie, lansat în 1973. Era deja foarte cunoscut deja pentru rolurile sale din seriale de televiziune – românii, de pildă, îl știu mai degrabă drept Simon Templar, din Sfîntul.

a încercat să se distanțeze de rolul interpretat anterior de Sean Connery, așa că scenariștii i-au oferit mai multe scene de comedie. Preferința sa pentru trabucuri cubaneze și-a făcut, de asemenea, loc în filme.

Considerat cel mai elegant și mai manierat dintre agenții 007, el a fost însă pus și în situația de a accepta un alt tip de schimbare, menit să-l facă să pară mai amenințător: personajul său era înarmat cu un pistol Magnum 44, întocmai ca Dirty Harry, jucat de Clint Eastwood.

Cât despre rostul întregii serii și despre implicarea sa în proiect, Roger Moore avea să declare la un moment dat că umorul era absolut necesar: “În ceea ce mă privește, situațiile în care e pus sunt de-a dreptul caraghioase – omul ăsta ar trebui să fie un spion internațional, dar toată lumea știe că el este spion. E absurd de-a dreptul, așa că și umorul trebuie să fie absurd”.

A apărut, la fel ca Sean Connery, în șapte filme din seria James Bond, care-au avut încasări de peste un miliard de dolari. Ultimul lungmetraj cu Roger Moore în rolul titular este A view to a Kill, din 1985.

Sir Roger George Moore, actorul care l-a întruchipat pe James Bond în anii 70 – 80