Confidenţialitate

Actorul american Alec Baldwin riscă să fie pus sub acuzare, ca producător al filmului Rust

Actorul american Alec Baldwin riscă să fie pus sub acuzare, ca producător, după ce a ucis-o accidental pe regizoarea de imagine a filmului și l-a rănit pe regizor.

El a tras pe platoul de filmare cu o armă de recuzită care s-a dovedit că NU avea gloanțe oarbe  – așa cum ar fi trebuit.  Ancheta e în desfășurare și ies la iveală tot mai multe informații despre cum s-a petrecut accidentul.

Procurorul de caz spune că Alec Baldwin riscă să fie pus sub acuzare – dar nu pentru că a tras cu arma de recuzită pe platoul de filmare, ci pentru că el răspunde de ce se petrece pe platou în calitatea sa de co-producător al filmului Rust.

Potrivit anchetei care e în desfășurare, au fost sigilate de poliție 600 de probe, incluzând 3 arme de foc și 500 de cartușe de muniție. De asemenea, bucăți din glonțul care l-a rănit în umăr pe regizorul Joel Souza au fost duse la poliție pentru verificări.

Nu e clar încă de ce erau pe platou arme cu munitie reală.

Procurorul de caz a confirmat faptul că actorul Alec Baldwin a primit o armă încărcată, fără ca el să știe asta. Suspectăm faptul că pe platou ar exista si alte gloante cu praf de pușcă.

Politia a confirmat că alte 2 persoane au folosit arma înainte de actorul Alec Baldwin – armurierul și asistentul de regie. Acesta din urmă le-a spus procurorilor că NU a verificat arma înainte să i-o înmâneze actorului pentru a trage cu ea. El i-a spus lui Baldwin că arma este sigură.  Însă armurierul a spus că armele fuseseră securizate, nu și muniția. Doar câteva persoane aveau acces la arme.

100 de persoane de pe platoul de filmare au fost audiate pana acum.

Regizoarea de imagine a filmului western Rust, Halyna Hutchins a fost împușcată mortal în zona pieptului după ce Alec Baldwin a tras cu o armă de recuzită. regizorul Joel Souza care se afla in spatele Halyei Hutchins a fost rănit în umăr.