Confidenţialitate

Actorul Adam Sandler, la aniversare

Actor, scenarist şi producător american, Adam Richard Sandler s-a născut în Brooklyn, New York, la 9 septembrie 1966.

Pe când avea 17 ani, fratele său l-a încurajat să participe la un spectacol de comedie, într-un club din Boston, potrivit Agerpres.

Cu un talent înnăscut de a face publicul să râdă, şi-a cultivat talentul urmând Universitatea din New York, unde a obţinut o diplomă în Artă. După ce a apărut la The Cosby Show (1984-1988) şi la un joc-emisiune la MTV, Remote Control (1987-1990), Adam Sandler a dobândit mulţi fani. A fost ales pentru emisiunea de comedie Saturday Night Live (1991-1995), devenind unul dintre cei mai populari actori în doar cinci ani.

Prima lui producţie a fost “Mixed Nuts and Coneheads”, apoi în “Bill Madison”. În 2000, a avut un rol în filmul “Punch Drunk Love” (pentru care a fost nominalizat la Globul de Aur) şi în “8 Crazy Nights”. Din 1999 a fondat compania producătoare de filme “Happy Madison”, între filmele produse aici fiind “The Hot Chick”, “Paul Bart-Mall Cop”,” The Animal”, “Deuce Bigalow: Male Gigolo” etc.

Alte filme în care a apărut sunt “Deuce Bigalow”, “European Gigolo”, “The Longest Yard”, “Little Nicky”, “Big Daddy”, “Mr.Deeds”, “50 First Dates”, “Watterboy”, “Eight Crazy Nights”, notează sursa amintită.

În 1993, a lansat albumul “They’re All Gonna Laugh at You”, care a fost premiat cu discul de aur şi nominalizat pentru Grammy. Al doilea album a apărut în 1996 şi s-a intitulat “What the Hell Happened to Me?”, urmat de “What’s Your Name” în 1997 şi de “Stan and Judy’s Kid” în 1999. În 2004, a apărut albumul “Shhh…Don’t Tell”.

Adam Sandler are o stea pe Walk of Fame din Hollywood.