Confidenţialitate

Actorii cer sprijinul șefului statului | AUDIO

Actorii îi cer președintelui Klaus Iohannis să găsească soluții pentru a-i susține în această perioadă, când nu mai dau spectacole, din cauza pandemiei de coronavirus.

Într-o scrisoare deschisă adresată șefului statului, actrița Oana Pellea menționează că actorii nu își doresc să fie întreținuți, ci să poată juca pentru a se întreține și pentru a fi în folosul oamenilor.

Potrivit acesteia, în această perioadă dificlă, mulți oameni au apelat la cultură, iar acest domeniu nu ar trebui lăsat pe ultimul plan.

În prezent, cele mai mari probleme le au actorii independenți și cei aflați început de carieră, spune actorul Marius Manole.

”Am descoperit online-ul, ca orice actor care se respectă, ca orice om care simte nevoia să se exprime și n-are unde. Am făcut o emisiune de umor, în fiecare seară de la ora 21 pe canalul meu de Youtube, cu colega mea Ioana Brezoianu și am încercat să rămânem cât mai conectați cu publicul nostru. Noi facem parte dintr-un sindicat mare și am primit semnale că oamenii sunt disperați. Am încercat să ajutăm tinerii sau actorii independenți, care sunt cei mai expuși în perioada asta, le-am dat niște bănuți, am plătit niște chirii…”, a declarat acesta la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Spectacolele online reprezintă doar o soluție de avarie, consideră actorul Marius Manole:

Statul ar trebui să aibă profesioniști foarte buni și să găsească formule de a permite ca oamenii să se exprime în cadru restrâns, și acolo să fie oameni luminați care să înțeleagă că nu poți lăsa cultura să dispară. Ori noi am dispărut cu totul în perioada asta. O lume fără cultură nu există, nu se poate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit proiectului privind starea de alertă, sălile de teatru și spectacol rămân închise după 15 mai.