Confidenţialitate

Activitățile remediale nu vor fi permise în școli dacă se depășește rata de infectare de 6 la mie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri că nu vor mai fi permise în unităţile de învăţământ “nici măcar activităţile remediale” după depăşirea ratei de infectare cu noul coronavirus de 6 la mia de locuitori.

Singura excepţie va fi la învăţământul special, unde activităţile de terapie vor fi permise şi după depăşirea ratei de 6 la mie.

“Până la atingerea ratei de infectare de 6 la mia de locuitori în localitate, toate creşele, grădiniţele şi şcolile vor funcţiona cu prezenţă fizică. După depăşirea ratei de 6 la mie rămân deschise creşele şi grădiniţele. Toţi elevii intră în online cu o singură excepţie: învăţământul special. Pentru învăţământul special activităţile de terapie, activităţi prin care elevii cu cerinţe educaţionale speciale învaţă practic să supravieţuiască, vor fi permise şi după depăşirea ratei de infectare de 6 la mie. Este singura excepţie. După depăşirea ratei de infectare de 6 la mie nu vor mai fi permise nici măcar activităţile remediale”, a spus ministrul.

Ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii este în forma finală, însă va fi semnat “după abilitare” de către CNSU.

“Sunt prezentate în documentul pe care l-am pus împreună cu doamna ministru la dispoziţia presei, care este în forma finală, dar va fi semnat doar atunci când cei doi miniştri vor fi abilitaţi de către CNSU pentru semnarea acestui ordin comun. Sunt precizate de asemenea şi o serie de condiţii care clarifică toate situaţiile în care apare un caz de îmbolnăvire într-o grupă sau clasă. Sunt precizate toate detaliile necesare. Credem că am acoperit de data aceasta toate situaţiile posibile”, a mai declarat ministrul.