Activitatea la UPU Floreasca va fi blocată, avertizează medicii care și-au dat demisia

Activitatea la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Floreasca va fi blocată, avertizează medicii care și-au dat demisia.

Mai bine de jumătate dintre cei 30 de doctori care lucrează și la SMURD București au anunțat că pleacă din cauza managaerului Spitalului, Sorin Păun.

Mâine vor urma alte demisii. În plus, potrivit doctorilor, și aeronavele SMURD București vor rămâne la sol.

„Garda Spitalului Floreasca nu va funcționa, după ce noi ne vom încheia preavizul conform legii. După aceea trebuie să găsească alți medici. Domnul manager să le explice pacienților care vin aici (n.r. la UPU Floreasca). Ideea per ansamblu nu este doar UPU, noi suntem SMURD București. Avionul va sta la sol, elicopterul din București va sta la sol. Mașinile cu medic din București deservite de personalul de la Floreasca nu vor mai pleca la intervenții. Dispeceratul pe București care dispecerizează zona de sud a țării, elicoptere, unități de transport neonatologic. Totul se va opri. Trebuie să găsească alți medici. Din păcate domnul manager nu ne vrea aici. Ne-a spus că suntem la marginea medicinii. Atâtea insulte, e suficient.”, a declarat medicul specialist SMURD București, Gabriela Bratosin.

Toți medicii acuză presiuni din partea managerului interimar al Spitalului Floreasca, doctorul Sorin Păun.

”Nu am fost de acord cu acest gest. În urmă cu aproape 3 luni, la sfârșitul lunii mai, când au început să apară probleme cu conducerea spitalului care a instituit un regim de presiune psihologică extremă asupra angajaților întregului spital, dar cu precădere a celor care își desfășoară activitatea în UPU și mai ales în SMURD. Acum înțeleg demersul colegilor mei și dacă mă înțelegeți nu aș vrea să comentez mai departe”, a declarat Bogdan Oprița.

Întrebat ce înseamnă această presiune psihologică foarte mare, Bogdan Oprița a declarat că e vorba, între altele, de aprovizionarea medicilor cu medicamente și limbajul nepotrivit al managerului.

”Dificultăți în aprovizionarea cu materiale sanitare și medicamente, service-ul echipamentelor medicale. Tot felul de decizii luate și de presiuni puse, de reguli, modul de adresare la adresa colegilor noștri care nu este întotdeauna un mod, ca să spunem tocmai civilizat, care ar trebui să fie între medici.”

În replică, managerul interimar al Spitalului de Urgență Floreasca, Sorin Păun, spune că deocamdată, nu știe de ce medicii de la UPU vor să plece cu zecile.

Până se va lămuri, managerul celui mai cunoscut spital de urgență din țară, le reamintește medicilor de jurământul lui Hipocrat.

”Nu se regăsește motivul demisiei. Ci doar faptul că își prezintă demisia în baza prevederilor legale. Sper că medicii de la UPU să înțeleagă că au depus un jurământ în slujba pacientului și nu în interesul unui om sau unui grup de interese și să nu se lase manipulați.”, a declarat Sorin Păun.

CITEȘTE ȘI: Demisii în lanț la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Floreasca 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS