Acțiunile companiei Harley Davidson scad, pe fondul unei deprecieri accentuate a veniturilor

Producătorul de motociclete Harley-Davidson Inc. a raportat astăzi un declin mai mare decât era preconizat în ceea ce privește veniturile sale din vânzările de motociclete, pe fondul unei scăderi a vânzărilor cu amănuntul, informează CNN Business.

Compania a anunțat că veniturile sale din motociclete, piese și accesorii, dar și segmentul general al mărfurilor au scăzut cu 8,5%, până la 874,1 milioane dolari în trimestrul al patrulea față de aceeași perioadă a anului trecut.

Acțiunile Harley Davidson sale se tranzacționau pre-market, astăzi, la 32,55 dolari, în scădere cu 6,6%.

Compania se confruntă, în Satele Unite ale Americii, cu o serie de provocări, din cauza îmbătrânirii clienților principali, iar eforturile sale de a atrage cumpărători tineri nu au avut încă rezultate.

În decembrie anul trecut, vânzările cu amănuntul din SUA au scăzut pentru al 12-lea trimestru consecutiv. De asemenea, vânzările cu amânuntul s-au redus și în Europa, a doua cea mai mare piață pentru Harley Davidson.

Prețul acțiunilor producătorului de motociclete a scăzut cu 44% în ultimii cinci ani. În comparație, S&P 500 a câștigat 63%, transmite sursa citată.

Harley se așteaptă ca veniturile sale din segmentul motocicletelor să ajungă la 4,66 miliarde de dolari în 2020, comparativ cu 4,57 miliarde de dolari, valoarea înregistrată anul trecut.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS