Confidenţialitate

Acțiuni anti-drog în țară, după festivalul Saga din weekend. Ministrul de Interne: „Tendința este de la consum experimental, la dependență” | AUDIO

Sunt percheziții miercuri dimineață în București  la traficanți de heroină. În Brăila, 3 tineri ar fost reținuți pentru trafic de droguri de mare risc.

11 percheziții au făcut procurorii DIICOT în București și în Ilfov la o grupare de traficanți de droguri specializată pe heroină. Potrivit G4media, sunt vizați membrii clanului Zoicărenilor din sectorul 2.

15 persoane urmează să fie audiate.

În Brăila, 3 tineri au fost reținuți într-un dosar de trafic de droguri de risc și de mare risc. Aceștia ar fi vândut drogurile din februarie până acum. Perchezițiile în acest caz au avut loc ieri.

Tinerii reținuți au vârste între 21 și 29 de ani. Alți doi au fost plasați sub control judiciar.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, spunea marí că a cerut o analiză la nivelul ministerului pentru eficientizarea activităţii de prevenire şi combatere a consumului de droguri>

„Studiile aplicate pe populația generală și școlară arată un lucru îngrijorător: că în România tendința este de la consum experimental la dependență.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Lucian Bode a mai spus că acolo unde se va constata existenţa unor complicităţi structurile MAI vor interveni şi vor acţiona ferm.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea