Confidenţialitate

Accidente rutiere provocate de condițiile meteo | 4 TIR-uri au derapat

În judeţul Argeş, traficul pe DN7 este oprit la km 136+400 de metri, în zona localităţii Drăganu. Un autotren a ieşit în decor, iar acum se încearcă, cu ajutorul unor utilaje, remedierea situaţiei, transmite Infotrafic. Evenimentul a avut loc în jurul orei 02.00 şi nu s-a  soldat cu victime.

Pe sensul către Constanţa al autostrăzii A2 Bucureşti – Constanţa, la km 57 (în zona localităţii călărăşene Nicolae Bălcescu), a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un autoturism şi un autotren. Se circulă pe banda numărul 1.

În judeţul Hunedoara, traficul pe DN68A Timişoara – Deva se desfăşoară dificil, pe un fir alternativ, în localitatea Lăpuşnic, după ce un tir a pierdut controlul direcţiei, a părăsit carosabilul şi a intrat în peretele unei case de pe marginea drumului. Potrivit primelor date, doar şoferul vehiculului a suferit leziuni uşoare.

Întrucât pe multe artere rutiere importante circulaţia se desfăşoară în condiţii de ploaie (torenţială), polițiștii conducătorilor auto să circule cu foarte mare atenţie, să folosească ştergătoarele şi sistemele de climatizare-dezaburire, să nu efectueze depăşiri riscante, să folosească luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de şosele şi să reducă semnificativ viteza, pentru a putea preveni producerea accidentelor rutiere.

Și în județul Sibiu – circulaţia a fost îngreunată marți dimineață pe Valea Oltului, din cauza unui TIR care a derapat şi a blocat şoseaua pe sensul de mers Vâlcea-Sibiu.

Incidentul, în urma căruia nu s-au înregistrat victime, s-a produs între localităţile Boiţa şi Tălmaciu.

Începând cu data de 23 octombrie 2017, ora 16:00, circulația rutieră pe DN 67C Transalpinava fi închisă pentru toate categoriile de autovehicule, între Rânca și Obârșia Lotrului, pe tronsonul kilometric 34+500 – 59+800, ca urmare a avertizării meteorologice emisă de Administrația Națională de Meteorologie. Având în vedere codul portocaliu existent, ce anunță căderi de zăpadă și viscol, CNAIR a luat decizia închiderii circulației pe acest sector de drum, până la îmbunătățirea condițiilor meteorologice.