Confidenţialitate

Accident pe DN2 E85, în județul Vrancea, între un microbuz și un autoturism. 16 persoane, din care 7 elevi navetiști, au fost rănite

16 persoane, din care 7 elevi navetiști, au fost rănite în urma unui accident rutier care s-a produs joi dimineață pe DN2 E85 în județul Vrancea. În accident au fost implicate un autoturism și un microbuz de transport persoane, plin cu călători. Cei mai mulți răniți sunt din rândul pasagerilor aflați în microbuz, dar leziunile suferite sunt, din fericire, minore.

Accidentul s-a produs la intersecția DN2 cu drumul care duce la Cotești, unde recent a fost amenajat un sens giratoriu tocmai pentru că era o zonă periculoasă, dar și pentru a fluidiza traficul.

Șoferul unui autoturism a forțat însă accesul pe șoseaua europeană și nu a dat prioritate microbuzului care circula regulamentar.

În urma impactului, ambele autovehicule au fost proiectate în afara șoselei. 11 persoane rănite în accident, 9 din microbuzul în care se aflau 20 de călători și două din autoturism, au fost preluate de ambulanțele ajunse la fața locului.

Au fost mobilizate mai multe salvări, dar și o ambulanță de transport victime multiple de la ISU Vrancea. Alte 5 persoane, care inițial nu au acuzat vreo problemă în urma accidentului, s-au prezentat ulterior la unitatea de primiri urgențe a spitalului județean Focșani.

Astfel, numărul victimelor a ajuns la 16, din care 7 minori.

Potrivit medicilor, în cazul tuturor este vorba despre leziuni minore, care nu le pun viețile în pericol. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și continuă cercetările.

Citește și: Ucraina și România vor avea un nou punct de trecere a frontierei, la Vicovu de Sus. Lipsește infrastructura, spune primarul comunei | AUDIO