Confidenţialitate

Accident grav în județul Timiș

Accident feroviar în această dimineață în județul Timiș. 3 persoane au ajuns la spital în stare gravă după ce mașină în care se aflau a intrat în coliziune cu un tren. Circulația feroviară pe calea ferată ce leaga Timișoara de Buziaș a fost întreruptă timp de mai multe ore.

 

Accidentul s-a produs la intrarea in localitatea Giroc, în județul Timiș. Martorii spun că șoferul autoturismului ce se deplasa spre oraș, a intrat pe contrasens, a trecut pe lângă autoturismele oprite la trecerea la nivel de cale ferată și a lovit pur și simplu garnitura de tren, o săgeata albastră ce circula pe ruta Timișoara-Buziaș.

Șoferul nu a ținut cont de semnalele acustice și luminoase și părea să nu fi observat trenul. Impactul a fost deosebit de puternic: autoturismul a fost proiectat la mai bine de 30 de metri de locul coliziunii, distrugând un semafor feroviar iar trenul s-a oprit la peste 200 de metri de locul coliziunii. Șoferul și cei doi pasageri au rămas încarcerați și a fost nevoie de intervenția pompierilor militari pentru a-i extrage dintre resturile mașinii. Ei au fost transportați cu mai multe echipaje SMURD, la Spitalul Județean din Timișoara. Mașina a fost complet distrusă iar avariile suferite de tren au facut ca acesta sa nu mai poată circula blocând linia de cale ferată ce leagă Timișoara de Buziaș.