Accident grav în județul Timiș

Accident feroviar în această dimineață în județul Timiș. 3 persoane au ajuns la spital în stare gravă după ce mașină în care se aflau a intrat în coliziune cu un tren. Circulația feroviară pe calea ferată ce leaga Timișoara de Buziaș a fost întreruptă timp de mai multe ore.

 

Accidentul s-a produs la intrarea in localitatea Giroc, în județul Timiș. Martorii spun că șoferul autoturismului ce se deplasa spre oraș, a intrat pe contrasens, a trecut pe lângă autoturismele oprite la trecerea la nivel de cale ferată și a lovit pur și simplu garnitura de tren, o săgeata albastră ce circula pe ruta Timișoara-Buziaș.

Șoferul nu a ținut cont de semnalele acustice și luminoase și părea să nu fi observat trenul. Impactul a fost deosebit de puternic: autoturismul a fost proiectat la mai bine de 30 de metri de locul coliziunii, distrugând un semafor feroviar iar trenul s-a oprit la peste 200 de metri de locul coliziunii. Șoferul și cei doi pasageri au rămas încarcerați și a fost nevoie de intervenția pompierilor militari pentru a-i extrage dintre resturile mașinii. Ei au fost transportați cu mai multe echipaje SMURD, la Spitalul Județean din Timișoara. Mașina a fost complet distrusă iar avariile suferite de tren au facut ca acesta sa nu mai poată circula blocând linia de cale ferată ce leagă Timișoara de Buziaș.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS