Confidenţialitate

„Acasă la Moș Crăciun”, la Sala Mică a Teatrului Ion Creangă din București

Anul acesta Teatrul Ion Creangă i se alătură lui Moș Crăciun pentru a le dărui micuților spiriduși din București o experiență de neuitat. Pe 18 și 19 decembrie, Teatrul Ion Creangă transformă Sala Mică într-un spațiu magic al Crăciunului. Aici, în clinchete de clopoței, copiii vor descoperi cum este „Acasă la Moș Crăciun” și se vor bucura de ateliere creative, ateliere de bricolaj și lecturi. Iar pentru ca atmosfera să fie completă, din program nu vor lipsi nici surprizele.

Timp de două zile, actorii Teatrului Ion Creangă îi așteaptă pe copii într-un decor special cu o mulțime de activități care îi vor transpune în universul sărbătorilor de iarnă. Micuții care nu se sfiesc să dea frâu liber imaginației vor avea parte de ateliere de improvizație în care vor construi povești de Crăciun din răvașe nărăvașe, de lecturi și legende pornind de la care vor improviza aventuri și vor construi tot soiul de figurine și decorațiuni. Creativitatea spiridușilor este pusă la încercare și în cadrul unor ateliere de bricolaj, unde aceștia vor descoperi diferite tehnici de lucru: vor confecționa brăduți și coronițe de Crăciun, vor decora fulgi de zăpadă și vor realiza ilustrate origami.

Un alt atelier educativ este cel propus de Școala Gimnazială Liberă Waldorf, partener al Teatrului Ion Creangă. Sub îndrumarea educatorilor Waldorf, micuții participanți își vor confecționa propriile steluțe decorative pentru fereastră, explorând textura hârtiei și folosind elemente de geometrie simplă.

Program Sâmbătă, 18 decembrie
10:00 – 11:00, Decorațiuni de brad din aluat sărat – Atelier de modelat (3-6 ani)
12:00 – 13:00, Poveste de Crăciun din răvașul nărăvaș – Atelier de improvizație (+5 ani)
15:00 – 16:00, Despre Crăciun – Lectură și atelier de bricolaj (+4 ani)
17:00 – 18:00, Coronița de Crăciun – Lectură și atelier de bricolaj (4-7 ani)
19:00 – 20:00, Legenda fulgului de nea – Lectură și atelier de bricolaj (+4 ani)

 

Program – Duminică, 19 decembrie
10:00 – 11:00, Poveste de Crăciun din răvașul nărăvaș – Atelier de improvizație (+5 ani)
12:00 – 13:00, Stele transparente la fereastră – Atelier Waldorf (6-10 ani)
15:00 – 16:00, Coronița de Crăciun – Lectură și atelier de bricolaj (4-7 ani)
17:00 – 18:00, Legenda bradului – Lectură și atelier creativ (+4 ani)
19:00 – 20:00, Ilustrată de Crăciun din hârtie colorată – Atelier de origami (+4 ani)

 

Programul este completat de surprize menite să îmbogățească experiența copiilor și să îi facă să se simtă într-adevăr ca „acasă la Moș Crăciun”. Poate cea mai frumoasă surpriză este vizita Moșului, care va sosi cu sania trasă de reni la Sala Mică a Teatrului, pentru a face cunoștință cu spiridușii cuminți și a le nota dorințele pentru seara de Ajun. Și ajutoarele Moșului au pus la cale surprize: editura Didactica Publishing House a pregătit cărticele cu povești pentru copii și mini-tablouri de colorat pentru părinți, în timp ce gustările delicioase din turtă dulce sunt coapte special de Presto Pizza.

Accesul la ateliere se face în baza biletului de participare – pentru copii și a certificatului digital COVID-19 pentru adulții însoțitori. Deoarece atelierele se desfășoară cu un număr redus de participanți (10 copii pentru fiecare activitate) se recomandă achiziționarea biletelor în avans prin sistemul de ticketing Entertix.ro / Myticket.ro sau de la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă – tel. 0767 934 374.

 

ACASĂ LA MOȘ CRĂCIUN
Ateliere și surprize pentru micuții spiriduși

18-19 decembrie 2021 @ Sala Mică

Str. Biserica Amzei nr. 21-23

 

 DECORAȚIUNI DE BRAD DIN ALUAT SĂRAT – ATELIER DE MODELAT (3-6 ani)
18 decembrie, ora 10:00

Coordonator: Voicu Hetel

Eu sunt turtița… năzdrăvană! Sunt puternic colorată și puțin cam prea sărată. Dar sunt pufoasă la atingere și numai bună de modelat! Poți să mă transformi ușor în decorațiuni de pom! Brăduțul vostru de Crăciun va fi împodobit cu obiecte unicat care vor atrage toate privirile celor care vin la colindat. Aventura noastră începe cu o poveste în versuri și continuă la măsuțele de lucru, unde cei mici vor realiza cele mai năzdrăvane ornamente!

 

POVESTE DE CRĂCIUN DIN RĂVAȘUL NĂRĂVAȘ – ATELIER DE IMPROVIZAȚIE (+5 ani)
18 decembrie, ora 12:00 & 19 decembrie, ora 10:00

Coordonator: Mihai Verbițchi

Știți cum începe povestea noastră de Crăciun? Totul pornește de la o pălărie magică și o temă de sărbătoare, la care adăugăm, conform rețetei, ingredientele care ne asigură distracția! Amestecăm în pălărie nume, emoții, culori și oricare alte cuvinte vă vin în minte. Apoi povestitorul va extrage pe rând câte un răvaș nărăvaș, iar ceea ce stă scris pe el devine inevitabil parte din poveste. Finalul o să fie și el demn de atenție pentru că participanții vor avea parte de o amintire surpriză!

 

DESPRE CRĂCIUN – LECTURĂ ȘI ATELIER DE BRICOLAJ (+4 ani)
18 decembrie, ora 15:00

Coordonator: Cerasela Popescu

Îmbinând lectura și activitățile de bricolaj, acest atelier abordează de fiecare dată noi subiecte menite să stârnească imaginația copiilor și să-i ajute pe aceștia să descopere lumea prin intermediul poveștilor. De data aceasta, pornind de la basmul clasic de Crăciun „Spărgătorul de nuci”, reinterpretat de ilustratoarea Valeria Docampo pe baza spectacolului de balet creat de George Balanchine, atmosfera se va concentra asupra spiritului vesel și cald al sărbătorilor. Iar la final copiii vor colora mici decorațiuni pentru brad în forme vesele, inspirate din universul fantastic al basmului.

 

CORONIȚA DE CRĂCIUN – LECTURĂ ȘI ATELIER DE BRICOLAJ (4-7 ani)
18 decembrie, ora 17:00 & 19 decembrie, ora 15:00

Coordonator: Ioana Ginghină
Coronițele, fie că sunt confecționate din crenguțe de brad sau din materiale alternative, sunt printre cele mai răspândite obiecte de decor din perioada sărbătorilor de iarnă. Dar care este istoria lor, cum au apărut și ce semnificație au, vom afla în cadrul atelierului. În urma unor scurte povestiri și mărturisiri, cu mic cu mare, trecem la bricolare! Folosind doar câteva materiale uzuale vom realiza coronițe colorate, numai bune de folosit la decorare!

 

LEGENDA FULGULUI DE NEA – LECTURĂ ȘI ATELIER DE BRICOLAJ (+4 ani)
18 decembrie, ora 19:00

Coordonator: Ilinca Atanasiu

Iarna, cel mai rece anotimp, este inevitabil asociat cu zăpada! Iar forma fulgilor de nea este foarte prezentă în rândul decorațiunilor din perioada Crăciunului. Dar… voi știți cum au apărut fulgii de nea și mai ales, care este rolul zăpezii? Vă invităm să aflăm împreună povestea unei fetițe pe nume Roua, personajul principal din „Legenda fulgului de nea” de Trenca Banciu și care este legătura ei cu fulgii de zăpadă. Iar pentru că imaginația picilor este nemăsurată, la finalul lecturii, dăm undă verde la decorat fulgi de zăpadă!

 

STELE TRANSPARENTE LA FEREASTRĂ – ATELIER WALDORF (6-10 ani)
19 decembrie, ora 12:00

Coordonator: Liliana Dumitriu

Iarna și perioada sărbătorilor aduc cu ele o atmosferă de poveste. Frigul de-afară, lumina și căldura interioară sunt transpuse feeric în culori și texturi la Atelierul de Stele realizate din hârtie transparentă. Copiii vor putea explora textura hârtiei și elemente de geometrie simplă, care îi vor ajuta să confecționeze obiecte de decor. Așezate la geam, ele vor lumina apoi camere, gânduri și inimi. Atelierul se adresează deopotrivă părinților și copiilor.

LEGENDA BRADULUI – LECTURĂ ȘI ATELIER CREATIV (+4 ani)
19 decembrie, ora 17:00

Coordonator: Nicoleta Rusu

Cum a ajuns bradul simbolul Crăciunului? De ce oamenii nu împodobesc de sărbători un stejar sau un ulm? Și până la urmă… de ce dintre toate coniferele, el a fost alesul? Vino să afli împreună cu noi răspunsurile la toate aceste întrebări. Legenda va fi spusă într-o manieră aparte, astfel că pe lângă cuvinte rostite cu tâlc vor interveni niște mâini dibace, care un spectacol de umbre vor face!

 

ILUSTRATĂ DE CRĂCIUN DIN HÂRTIE COLORATĂ – ATELIER DE ORIGAMI (+4 ani)
19 decembrie, ora 19:00

Coordonator: Carmen Palcu și spiridușii Natalie, Anastasia și Patricia

Origami este o activitate care încântă pe aproape oricine și stârnește dorința de a încerca să confecționezi ceva cu propriile mâini! La o primă privire pare o activitate destul de complicată, însă cu puțină atenție, coordonare și dibăcie, oricine poate reuși să transforme o simplă felicitare într-un cadou special pentru cineva drag. Cele trei ajutoare sprintene și jucăușe sunt gata să vă explice pașii necesari realizării unei ilustrate din hârtie colorată!

Mai multe informații despre eveniment și program sunt disponibile pe www.teatrulioncreanga.ro, secțiunea Noutăți, și pe conturile de social media ale Teatrului Ion Creangă, pe Facebook și Instagram.