Academia Națională de Informații îi retrage diploma ministrului Teodorovici

Colegiul Național de Informații – unde și-au luat diplome pe bandă mai mulți politicieni – este la un pas de a fi închis, în urma unui scandal în care este implicat actualul ministru de finanțe, Eugen Teodorovici.

Acesta a absolvit Colegiul, deși nu a trecut deloc pe la cursuri.

Academia Națională de Informații Mihai Viteazu a anunțat că activitatea Colegiului este suspendată și se verifică modul în care au fost obținute diplomele.

Comisia creată de Academia Națională de Informații a ajuns la concluzia că procedurile de evaluare și de acordare a diplomei de absolvire au fost încălcate în cazul lui Eugen Teodorovici .

Concret, acesta a primit note la niște evaluări la care, de fapt, nici nu a participat.

Academia de Informații Naționale spune – într-un comunicat de presă – că va retrage diploma lui Teodorovici și că cei vinovați de încălcarea procedurilor nu mai lucrează pentru Academie sau pentru SRI.

S-a decis, însă, verificarea tuturor absolvenților Colegiului Național de Informații, de la înfiinţarea sa şi până în prezent.

În perioada verificărilor, activitatea Colegiului este suspendată .

Reacţia ANIMV a venit după ce Teodorovici a susţinut, la o emisiune a postului public de televiziune, că are o diplomă de la Academia Naţională de Informaţii, dar nu ştie în ce, fiindcă nu a fost “nici măcar o dată” la cursul respectiv şi nu ştie de ce a primit-o.

De la înființare, în 2002, și până în prima parte a lui 2017, pe la Colegiu au trecut 885 de persoane.

Printre absolvenți se află parlamentari, demnitari și funcționari guvernamentali, funcționari publici din administrația centrală și locală, dar și reprezentanți ai unor mari companii sau ai societății civile (presă, ONG-uri, Biserică, sindicate sau din mediul privat).

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS