Confidenţialitate

Doctorița care dezvăluia mizeria din Spitalul de Arși București s-a trezit că nu are contribuțiile sociale plătite

Ies la iveală, zilnic, abuzuri comise de unii angajatori. Un medic de la spitalul de Arși din București reclamă faptul că nu i-au fost plătite contribuțiile la Sănătate și Pensii, deși i-au fost reținute mereu din salariu.

Doctorul Camelia Roiu a semnalat pe Facebook faptul că nu i-au fost plătite contribuțiile sociale pentru Sănătate și Pensii de peste 6 luni. Medicul spune că a discutat cu șefii spitalului de Arși care i-ar fi spus că banii au fost folosiți pentru a plăti unii furnizori ai unității.

„Altă întrebare. Ce faci cînd descoperi, întîmplător, ca spitalul la care lucrezi nu ti-a plătit contribuțiile la sănătate și pensii, din luna iulie. (…) Mă tot intreb cum a fost posibil asa ceva la o instituție a statului, în condițiile în care privatii sint sancționați imediat pentru acelasi lucru”, a scris medicul pe contul său de Facebook.

Camelia Roiu este cea care a dezăluit în 2017 starea incredibilă în care au ajuns să fie tratați unii pacienți la Spitalul de Arși. Ea făcuse publice în vara anului trecut fotografiile în care apărea inclusiv un pacient în a cărui rană se aflau viermi. Ulterior, a fost convocată de două ori în comisia de disciplină din spital.

Medicul a mai scris pe rețeaua de socializare: „Și mă mai întreb cum e posibil ca , acum o lună, spitalul să figureze cu datorii pe site ul ANAF, iar acum nu mai apare deloc. Poate pentru că statul hoț și impotent s-a hotărît să șteargă iarăși urmele marilor datornici”.

Deocamdată, conducerea Spitalului de Arși nu a avut o reacție oficială.