Confidenţialitate

A treia zi cu o incidență sub pragul de 1,5 în București. Urmează să fie adoptate noi măsuri de relaxare

Capitala are și joi o incidență de sub 1,5 cazuri de SARS-CoV-2 la mia de locuitori, respectiv 1,3. Este a treia zi cu o incidență sub pragul de 1,5 așa că la ora 12.00 începe ședința Comitetului municipal pentru situații de urgență în vederea adoptării unor măsuri de relaxare în București.

Joi după amiază, la Palatul Cotroceni, președintele premierul și alți membri ai guvernului vor stabili cu responsabilii medical ce restricții vor fi ridicate de la 1 iunie.

În Capitală, din acest weekend, cinematografele, teatrele și restaurantele ar putea primi clienți până la umplerea a jumătate dintre locuri.

Școala nu va începe însă fizic, de luni și pentru elevii claselor V-VII și IX-XI pentru că în cazul activității didactice, scenariul verde se aplică doar dacă incidența cazurilor scade la sub 1 caz de SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

Se pregătesc relaxări și la nivel national, de la 1 iunie, iar la ora 16.00 președintele i-a convocat la Palatul Cotroceni pe premier, vicepremierul Dan Barna, miniștrii Sănătății, de Interne, al Apărării precum și pe secretarul de stat Raed Arafat și directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Cert este că din prima zi de vară nu va mai fi obligatorie masca de protecție pe plajă și în drumeții, pe munte.

Sunt așteptate și măsuri privind posibilitatea cazării și servirii la capacitate maximă dacă toți clienții sunt vaccinați împotriva Covid-19.