Confidenţialitate

A treia rundă de negocieri între Nicușor Dan și angajații STB a eșuat. Petrariu: Salariații vor decide ce vor face | AUDIO

A eșuat și a treia rundă de negocieri între Primarul General și angajații STB. Încă nu se știe dacă și când vor relua activitatea angajații din tranportul public de suprafață din Capitală, asta deși Tribunalul București a decis că protestul de la STB trebuie să se oprească imediat, iar angajații să reia lucrul.

Judecătorii au constatat și că protestul este ilegal. Liderul de sindicat Vasile Petrariu, consilier PSD, spune că dialogul care ar fi putut remedia situația s-a blocat pentru că primarul Nicușor Dan nu a vrut ca el să participle la negocieri.

„Concluzia discuțiilor este una singură: domnul Primar General a pozat la televizor că vrea să medieze o discuție și a pus condiția că președintele Sindicatului Transportatorilor nu trebuie să participe la această discuție. În condițiile astea, e normal că colegii s-au ridicat de la masă și au plecat. Lucrul acesta nu face decât să escaladeze conflictul pentru că aceste poziții belicoase nu ajută cu nimic. Ne ducem la salariați să le transmitem această mare realizare – mă refer la întâlnirea cu Primarul General – așteptăm de la Tribunal decizia de azi, care a rămas în pronunțare și salariații vor decide ce vor face în perioada următoare”, a transmis Vasile Petrariu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

 

Citește și: Nicușor Dan: Sunt mai multe probleme concrete cu care STB-ul se confruntă | AUDIO

Autor: Adriana Sârbu