A noua zi de protest în Piața Victoriei și în țară. Rezumatul zilei

Pentru că a nins viscolit, manifestanții- nemulțumiți de guvernul Grindeanu pe care-l acuză de minciună- au venit cu lopeți și au deszăpezit Piața (FOTO: OCTAV DRĂGAN).

În fața sediului guvernului au fost peste 8 mii de oameni.

S-a cerut demisia guvernului Grindeanu și în țară : aproximativ 3.000 de persoane au protestat, în pofida ninsorilor şi a temperaturilor scăzute, la Cluj, Sibiu, Iaşi, Galaţi, Alba Iulia, Sebeş, Arad, Brașov, Constanța și Craiova.
Pe lîngă scandările deja cunoscute, oamenii au afişat pancarte cu mesaje precum ”Noi n-am obosit…Ghinion!”.

”Acţiunile de combatere a corupţiei arată faţa urâtă a politicii, dar acest flagel nu poate fi eradicat în doar câţiva ani”, afirmă, într-un interviu pentru Associated Press, preşedintele Klaus Iohannis.
El a vorbit despre protestele din Piața Victoriei, care au reușit abrogarea ordonanţei de guvern care ar fi slăbit eforturile anticorupţie.

Președintele a lăudat protestatarii pentru că le pasă de viitorul României şi pentru că îşi exprimă sentimentele în demonstraţii paşnice și a spus că modificarea legislației penale va putea fi dezbătută în mod adecvat în Parlament.

”Înţeleg să îmi exercit mandatul de preşedinte ascultând vocea tuturor românilor, indiferent de opţiunile lor” – spune președintele Klaus Iohannis, după ce s-a întâlnit cu cei 400 de protestatari aflați la Cotroceni.


Șeful statului i-a ascultat cîteva minute pe manifestanții care-i cereau să demisioneze dar nu a putut vorbi calm cu ei.
Ulterior, președintele le-a trimis ceai cald, dar a fost refuzat.

Șeful statului a scris apoi pe Facebook că este „absolut firesc să existe diferenţe de păreri„, tot așa cu este dreptul fiecărui cetăţean să-şi exprime convingerile, paşnic şi civilizat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS