Confidenţialitate

A murit torționarul Alexandru Vişinescu

Alexandru Vișinescu, în vârstă de 93 de ani, s-a stins azi din viață. Alexandru Vișinescu a îndeplinit funcția de comandant al penitenciarului Râmnicu Sărat, respectiv 1956–1963, deținuții politici au fost supuși unui regim de detenție extrem de dur.

Cât bărbatul conducea penitenciarul Râmnicu-Sărat,  pentru deținuții încarcerați aici, perioada 1956-1963, când Vișinescu a fost comandant, a fost una cumplită.

Oamenii erau înfometați, ținuți în frig, bătuți crunt și chiar torturați. Bolnavii nu aveau acces la medicamente și nu primeau îngrijiri medicale. Din cauza regimului impus de Vișinescu, unii deținuți și-au pierdut viața. Printre aceștia, și liderul țărăniștilor, Ion Mihalache, o figură marcantă a politicii românești interbelice.

Din documentele studiate de anchetatori au fost identificaţi 138 de deţinuţi care au trecut prin Penitenciarul Râmnicu Sărat în mandatul lui Alexandru Vişinescu.

Alexandru Vișinescu a murit în Spitalul Penitenciarului

Alexandru Vișinescu fusese operat luna trecută la Spitalul „Bagdasar Arseni” pentru o ruptură de splină și mai multe coaste rupte.