A murit Pantera Roz

Actorul Herbert Lom a murit în somn, la reşedinţa sa din Londra

Herbert Lom, cel care a dat viaţă celebrului personaj Charles Dreyfus din filmele ‘Pantera Roz’, a murit în somn, joi, la vârsta de 95 de ani.

Pe numele real Herbert Karel Angelo Kuchacevič ze Schluderpacheru, Herbert Lom a interpretat peste 100 de roluri în cei 60 de ani de carieră, însă cele mai importante au fost în filme precum ‘Pink Panther/ Pantera Roz’, ‘The Ladykillers/ Cum scăpăm de coana mare’, ‘Al şaptelea văl’, ‘The Human Jungle’, ‘Spartacus’, ‘El Cid/ Cidul’ şi ‘I Have Been Here Before’. Rolul lui Charles Dreyfus din ‘Pantera Roz’ i-a adus celebritatea.

Herbert Lom l-a interpretat şi pe Napoleon Bonaparte, în 1956, în adaptarea cinematografică a romanului lui Lev Tolstoi, ‘Război şi pace’, în care a jucat alături de Audrey Hepburn şi Henry Fonda.

A absolvit Academia Regală de Artă Dramatică din Londra, iar debutul său într-un rol în limbă engleză a avut loc în pelicula ‘Mein Kampf – My Crimes’ din 1940. Herbert Lom l-a interpretat pentru prima dată pe inspectorul de poliţie Dreyfus în pelicula ‘A Shot In The Dark/ O îmăpuşcătură în noapte’ (1964), un personaj care, pe măsură ce numărul seriilor creştea, şi-a dobândit reputaţia de ‘instabil psihic’.