Confidenţialitate

A murit cântăreţul Alexandru Jula

Cunoscutul cantautor Alexandru Jula a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce luni a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi în urma unui accident vascular cerebral.

El se afla în stare gravă, respira cu ajutorul aparatelor, avea tensiunea foarte mică şi era extrem de instabil, fiind monitorizat în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţă Galaţi, notează Agerpres.

Artistul a ajuns luni la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi, după ce a suferit un accident vascular cerebral.

Potrivit şefului Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, Mihai Polinschi, Alexandru Jula a fost preluat de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi din faţa blocului în care locuia.

Cunoscutul cântăreţ de abia se întorsese după o lungă călătorie cu trenul iar oboseala şi-a spus cuvântul.

Cantautorul, care în iulie ar fi împlinit 84 de ani, era îndrăgit pentru cântecele sale romantice.

* * *

Solistul vocal Alexandru Jula s-a născut la 24 iulie 1934, la Şimleu Silvaniei, judeţul Sălaj, potrivit volumului “Meridianele Cântecului”, semnat de Daniela Caraman Fotea (Editura Muzicală, 1989).

După finalizarea studiilor liceale (1953), a debutat, la 1 octombrie 1954, la Teatrul Muzical “N. Leonard” din Galaţi, în spectacolul “Sugestii şi reclamaţii”, cu piesele “E toamnă iar” (Şt. Kardoş) şi “Povestea cu Ileana Cosânzeana” (N. Kirculescu).

Din anul 1961, a început să cânte la posturile de radio şi televiziune, a apărut în spectacole de varietăţi, concerte, recitaluri. În televiziune a debutat 1962, iar la radio – un an mai târziu.

Din repertoriul artistului amintim: “Floare albă din Pireu”, “Soţia prietenului meu”, “Cânta o mandolină”, “Nu-ţi fie teamă” şi “Dacă spui că mă iubeşti”, “Mi-eşti dragă”, “Într-o barcă de pescar”, “Voi milioane de inimi”, “Nu ştiu ce să cred”, “Nu şterge lacrima”, “Pe ape departe”, “Tu mă poţi schimba”, “Primăvara”, “Când liliacul va-nflori din nou”, “Primul ghiocel”, “Alergând după o stea”, “Eşti tu”, “Soare, soare” ori “Paharul de argint”.