A murit Andy White, toboşarul piesei ”Love Me Do” a trupei Beatles

Andy White, cel care a cântat „Love Me Do” alături de Beatles, a murit săptămâna aceasta. Toboşarul a suferit un accident vascular cerebral joia trecută, iar luni a încetat din viaţă la vârsta de 85 de ani.

Soţia sa, Thea White, a spus pentru CNN că este recunoscătoare pentru că soţul ei nu a avut mult de suferit. “Dumnezeu a fost bun cu noi. Ne-a dat 42 de ani minunaţi împreună.”

Andy White, originar din Scoţia, l-a înlocuit pe Ringo Starr în 1962 pentru înregistrarea piesei „Love Me Do”.

„Love Me Do” a fost primul single al trupei Beatles. Iniţial, a fost lansat în Marea Britanie în 1962. Doi ani mai târziu, când au decis că acestă piesă va fi lansată şi în SUA, producătorul George Martin s-a declarat nemulţuit de sunetul din ’62 şi, astfel, l-a cooptat pe Andy White la tobe. Piesa a ajuns pe locul 1 în topuri din SUA, în 1964, şi a rămas în top 100 pentru 14 săptămâni.

Potrivit Rolling Stones, White a fost plătit cu 5 lire sterline pentru trei ore de muncă şi nu a primit drepturi de autor.

White este cunoscut ca “al cincilea Beatles”, la fel ca şi alţi colaboratori temporari ai trupei cum ar fi Best, Jimmie Nicol, Stuart Sutcliffe sau Billy Preston.

De asemenea, a fost toboşarul lui Lulu pentru cover-ul “Shout”, în 1964, şi al lui Tom Jones pentru single-ul “It’s Not Unusual” din 1965.

De-a lungul carierei, a plecat în turneu cu Marlene Dietrich, Burt Bacharach şi Rod Stewart şi a cântat alături de BBC Scottish Radio Orchestra.

În ultimii ani, se mutase în SUA, unde era căsătorit cu actriţa Thea Ruth şi devenise profesor de tobe.