Confidenţialitate

A mințit sau nu Vasile Blaga la ieșirea de la audieri? DNA: A fost audiat ca martor într-un dosar de corupție

A mințit sau nu Vasile Blaga în legătură cu audierea sa la DNA?

Purtătoarea de cuvânt a Direcției Anticorupție, Livia Săplăcan, afirmă, în exclusivitate la Europa FM, că liderul PNL a dat explicații, în calitate de martor, într-un dosar de corupție.

Afirmația contrazice declarațiile făcute de Vasile Blaga după audieri. Acesta spunea că a fost citat în dosarul accidentului auto în care a fost implicată mașina sa, condusă de chestorul Liviu Popa.

Livia Săplăcan afirmă că dosarul de corupție în care a fost audiat co-președintele PNL este încă în faza incipientă și nu poate oferi detalii.

A fost audiat în calitate de martor, este vorba despre un dosar de corupție, se cercetează presupuse infracțiuni de corupție, mai mult nu pot să vă spun.  Rep.:  D-nul Blaga vorbea de un accident, o tamponare ușoară…L.S: După cum știți, DNA nu investighează asemenea fapte, competența DNA presupune investigarea unor infracțiuni de corupție și infracțiuni asimilate corupției”, a precizat Livia Săplăcan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Amintim, Vasile Blaga spunea că a fost chemat la DNA, în calitate de martor, în dosarul care vizează un accident de circulație petrecut în Brașov, în urmă cu două săptămâni.

Mașina co-președintelui PNL a fost implicată într-o tamponare; autoturismul era condus de șeful poliției Bihor, chestorul Liviu Popa.

În urmă cu două săptămâni, fiind în concediu domnul chestor Popa (Liviu Popa, n.r.), eu l-am rugat să ia maşina – pentru că este Diesel, din 2011 şi trebuie mişcată – şi a avut un accident uşor la Braşov. S-a deschis, cum este şi normal, un dosar penal şi au fost date legate de când am maşina, unde stă maşina, lucruri de genul acesta”, a spus Vasile Blaga, după ce a dat declaraţii la DNA.

Întrebat despre accident, Vasile Blaga a spus că a fost uşor, fiind spart un far şi îndoită bara de direcţie a maşinii sale, conduse atunci de Liviu Popa.

Eu l-am rugat, în permanenţă, când poate, pentru că ştiu de înseamnă dacă nu mişti o maşină un an de zile, eu merg de două- trei ori pe an acolo, şi e Diesel, aşa că l-am rugat pe el să o ia”, a adăugat Blaga.

Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor,  Liviu Popa, a fost implicat, în 5 septembrie, într-un accident de circulaţie pe centura municipiului Braşov, unde a intrat cu autoturism pe contrasens, în depăşirea unui autotren, şi a lovit o altă maşină, care venea din sens opus.