Confidenţialitate

A început vaccinarea antigripală în farmacii. Lista farmaciilor în care se pot imuniza bucureștenii | FOTO

Este un program pilot aprobat anul trecut de Ministerul Sănătății. Imunizarea poate fi făcută doar în unele farmacii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sunt 93 de farmacii din București și 15 județe care teoretic sunt pregătite pentru vaccinarea antigripală. Lista lor poate fi consultată pe site-ul Ministerului Sănătății. Colegiul Farmaciștilor transmite că programul este util în special în contextul sezonului mai sever de gripă în acest an și a ratelor de imunizare antigripală în scădere de la an la an.

Vaccinarea se realizează de farmaciștii care au trecut prin cursuri speciale. Ce trebuie făcut? În primul rând, e nevoie de o recomandare pentru imunizare de la medic. Apoi, căutată o farmacie care face imunizări, unde ar fi bine să sunați înainte să vă asigurați că e totul în regulă și eventual să vă programați.

Iată care sunt pașii – potrivit reprezentantului unui lanț de farmacii din Iași: „Dumneavoastră veniți în farmacie cu recomandarea de la medic, urmează completarea unui chestionar, care este, de fapt, o anamneză și desemnează totodată și un consimțământ al pacientului în ceea ce privește vaccinarea. Se verifică dacă pacientul nu cumva este vaccinat după care este procedura în sine și se poate elibera la cerere chiar un certificat de vaccinare pentru pacient”.

De reținut: nu se pot vaccina în farmacii persoanele care nu au mai fost imunizate împotriva gripei niciodată.

Lista farmaciilor din București în care te poți vaccina antigripal

Sursa foto: Ministerul Sănătății

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Au fost distribuite primele tichete din programul de fertilizare in vitro. Unul din cinci cupluri din România se luptă cu această problemă | AUDIO