Confidenţialitate

Au fost distribuite primele tichete din programul de fertilizare in vitro. Unul din cinci cupluri din România se luptă cu această problemă | AUDIO

Au fost distribuite primele tichete din programul de fertilizare in vitro, pentru cuplurile care vor să aibă un copil. Alte 300 de vouchere, în valoare de 15.000 de lei, vor ajunge zilele următoare la beneficiari, spune ministrul familiei Gabriela Firea.

În prima zi a programului pentru susținerea natalității au fost distribuite zece dintre tichetele în valoare de 15.000 de lei, bani care vor acoperi decontarea procedurilor de fertilizare in vitro.

„Să oferim 3 astfel de decontări pe parcursul unui an femeilor, bineînțeles la indicație medicală. Dacă primul tratament nu este cu reușită nimeni nu trebuie să se dezarmeze, urmează și al doilea și al treilea pe parcursul unui an”, a declarat Gabriela Firea.

Peste 8.000 de cupluri au aplicat, iar într-o primă etapă au fost aprobate peste 300 de dosare.

„În zilele următoare le vom transmite și pe celelalte și să nu se piardă timp, de foarte multe ori prețios.”

Din totalul de 15.000 de lei, 5.000 vor fi destinați tratamentului medicamentos, iar 10.000 de lei pentru procedura de fertilizare in vitro.

Banii au fost solicitați atât de cupluri, cât și de femei singure care își doresc un copil, a mai spus ministrul Gabriela Firea.

În România, unul din cinci cupluri se luptă cu infertilitatea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Shutterstock

Citește și: Peste 5.000 de solicitări pentru sprijinul financiar de la stat pentru procedurile de fertilizare in vitro | AUDIO