A început ședința Parlamentului în cadrul căreia va fi votat cabinetul Cioloș

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit în şedinţă comună pentru a acorda votul de încredere pentru Cabinetul Cioloş şi programul de guvernare.

Votul este secret cu bile. Parlamentul acordă votul de încredere cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Toți miniștrii din Guvernul lui Dacian Cioloș au primit avize favorabile în comisiile parlamentare. Sunt prezenți 375 de deputați și senatori.

Premierul desemnat Dacian Cioloș și-a prezentat programul de Guvernare.

În debutul discursului său, acesta a ţinut să aducă un „tribut” victimelor incendiului de la clubul Colectiv şi a spus că astfel de tragedii nu trebuie să se mai repete, iar cauzele care au stat la baza acestei tragedii, corupţia, să fie eliminate.

”Aduc tribut victimelor de la Colectiv și familiilor acestora, gândurile mele rămân alături de ele. Este datoria morală pe care trebuie să ne-o asumăm cu toții, iar împreună trebuie să înlăturăm cauzele acestei tragedii, mai ales corupția”, a afirmat premierul desemnat, precizând că oamenii așteaptă o schimbare a modului în care este administrată ţara.

Acesta a spus, între altele, că acest Guvern nu se poate angaja pe toate fronturile de reforme necesare, însă cabinetul își va asuma un număr de măsuri care să fie îndeplinite. Dacian Cioloș a adăugat că își va asuma o guvernare bazată pe trei principii esențiale: transparență, responsabilitate și deschidere pentru dialog.

Premierul desemnat a amintit că anul viitor vor avea loc alegerile locale și parlamentare, iar în acest sens sarcina Executivului va fi ca toți românii să poată vota, indiferent de locul în care se află.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS