A început programul RABLA. 20.000 de tichete sunt alocate pentru persoanele fizice și 5.000 pentru firme

          Luni, 27 aprilie, s-a dat startul programului Rabla, iar Ministerul Mediului își propune, între altele, să încurajeze cumpărarea de mașini noi care poluează cât mai puțin sau deloc.

Persoanele fizice se pot înscrie la un dealer autorizat pentru a primi tichetul de 6500 de lei, cu care să își cumpere un autoturism nou.   Programul se adresează celor care au o mașină mai veche de 8 ani pe care o vor duce la casat.

În acest an, au fost alocate 20 de mii de tichete pentru persoanele fizice și 5 mii pentru firme.     Persoanele juridice se pot înscrie după data de 4 mai pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu.

Și în acest an, pe lângă tichetul de 6.500 de lei, se vor acorda eco-bonusuri – a explicat ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu – într-o conferință ținută în stradă, în fața instituției pe care o conduce.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, ministrul afirmă că vrea să acorde un euro-tichet în valoare de 6.500 de euro – aproximativ 20 de mii de lei – unei persoane care își cumpără o mașină sută la sută electrică.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Lista dealerilor autorizați la care se pot înscrie doritorii este publicată pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS