A început parada militară la București | Iacării Acrobați au desenat pe cer drapelul României – VIDEO LIVE

În total aproximativ 4.000 de militari şi specialişti participă la Parada Militară Naţională din Capitală, la care au sosit și șeful statului și alți demnitari. Liderul PSD, Liviu Dragnea s-a răzgândit și a ajuns la Arcul de Triumf. Inițial, Dragnea își motiva absența sa spunând că medicul i-a interzis să stea prea mult în frig, iar azi se anunță o zi geroasă.

Ceremonia a început cu imnul României cântat de Corul Armatei Române. Apoi, șeful statului, Klaus Iohannis a depus o coroană la Arcul de Triumf și a fost ținut un moment de reculegere în memoria eroilor căzuți pe front.

Pentru prima oară parada militară nu a fost deschisă de tancuri, ci de elicoptere și avioane. Celebrii Iacări Acrobați au desenat pe cer drapelul României. 50 de aeronave militare au zburat pe deasupra Arcului de Triumf.

Prima femeie-pilot instructor pe un avion cu reacţie din Forţele Aeriene Române va survola pentru prima oară în carieră cu un IAR-99. O cheamă  Oana Ardeleanu și are 30 de ani.

Peste 200 de mijloace tehnice şi circa 50 de aeronave, între care şi aproximativ 500 de militari din 22 de țări ţări aliate sau partenere.

Au urmat transportoare, blindate și un lansator de rachete Patriot – al armatei americane. Lansatorul a fost adus la paradă ca să deschisă calea celor șapte mașini de luptă similare care ar trebuie să ajungă în România până în 2020.

Până la ora 16 traficul în zonă este restricționat și pe arterele adiacente.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS