A inceput oficial campania electorala pentru europarlamentare

Timp de o lună, politicieni dar și persoane care au reușit să adune numărul necesar de semnături se vor bate pentru un fotoliul de parlamentar la Bruxelles. În total, României îi sunt alocate 32 de mandate.

Începând cu miezul nopții, candidaților la europarlamentare li s-a permis să lipească afișe prin orașe cu imaginea lor.

Legea spune că cei care lipesc bannere electorale în spații nepermise riscă amenzi care ajung până la 2.500 de lei. De asemenea, este interzisă distrugerea sau acoperirea afişelor .

La noi în țară, s-au înscris în cursa pentru Parlamentul European 15 partide şi alianţe politice sau electorale şi opt candidaţi independenţi.

Dacă senatorii și-au luat liber până la scrutinul din 25 mai, deputații vor veni la Parlament.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea a îndemnat ..la pace, pe perioada campaniei

Campania electorală se desfăşoară timp de o lună şi se încheie cu o zi înainte de data alegerilor, respectiv pe 24 mai, la ora 7:00.

Dacă până acum preşedintele Comisiei Europene era desemnat de şefii de stat şi de guvern reuniţi în Consiliu, urmând să fie validat de Parlament, anul acesta aduce o noutate astfel că alegerea ar cădea în sarcina Parlamentului.

Pentru această funcţie importantă au intrat deja în cursă cinci partide politice europene: socialiştii, popularii, liberalii, verzii şi Stânga Europeană.